GANE RIMATORE OFFICIAL

Info

Gane RImatore, pravim imenom Vedran Ganić, je jedan od riječkih MC-ja, a na hip hop sceni je od ranih 2000-ih godina. Djelovao je u kolektivima Sirotinja d.o.o., a kasnije i MSM (MajstoriSaMora), a zadnja novooformljena, nazovimo to, grupacija koja bi mogla iznjedriti zanimljiv materijal je GR#AS koju sačinjavaju Sova Animal i Gane.

Iza sebe ima 6 albuma

  • "Vol. 1" (2006, feat Denno)
  • "Kompilacija 07" (2007, kolektiv "Sirotinja d.o.o.")
  • "Nocturno Hip Hop" (2009)
  • "13" (2013)
  • "Gane u gostima" (Mixtape, 2014)
  • "Nema u hipu hop" (2017)

Surađivao je sa većinom kvalitetnih underground izvođača i producenata (DejoSuicideMiroy, Sova AnimalDenno CarvaglioDJ KnockSlom (RI), Stac & Sonny Picasso (KA), RizboUšikana Družina,Kruks (BG), Buco aka MalidadoLil' Bear, Hren Beatz, Dust, D'Knock(ZG), Blaze (OS), Rucksack (MAĐ), Sheky (PU), SoulClap (Njem), DJ King (Aus), Kid Pex (Beč) itd.), ali i sa imenima kao što su Target i General Woo (ex Tram 11), Gidra (Connect) te Saša (Alejuandro Buendija) iz splitske grupe TBF, kao i sa ikonom riječkog, ali i hrvatskog hip hopa, jednim od prvih hrvatskih repera MC Buffalom (R.I.P.). Tu je i jedno upečatljivo internacionalno ime KC Da Rookee, reper iz Nottinghama.

Pored gostovanja na raznim mixtapeovima hrvatskih izdanja, kao i izdanjima susjednih država, pojavljuje se i na Targetovom albumu "10 Years Of".

RImatore bilježi veliki broj nastupa, od hip hop evenata diljem Rijeke i okolice, pa i do Zagreba (AquariusTvornica, Klub/Beertija), drugihmanifestacija i festivala nevezano za hip-hop (Student DayRiRock,GitarijadaMinival Fest itd.) te humanitarnih koncerata, a pjesmu "Reci riječi Rijeci", posvećenu HNK Rijeka, izvodio je nekoliko puta na ispunjenom stadionu Kantrida prije derbija sa Hajdukom i Dinamom, a posebno se pamti fantastična atmosfera pred 12 000 ljudi i utakmica sa Stuttgartom.

Pišući tekstove u kojima prvenstveno želi ostaviti poruku, kao i predočiti sliku napisanog, Gane predstavlja raznolikost tema, storytelling, sklonost humorističnim tekstovima, a istovremeno i socijalnu osviještenost u svojim pjesmama. Pjesma "Gradska" sa prijašnjih albuma, kao i pjesma "MajstoRi" sa "Nocturno Hip Hop"-a, bile su svojevremeno himne mjeseca na radiju Soundset Trsat.

Album "13", koji je izašao 13.05.'13, prodan je i downloadan u kratko vrijeme preko 1500 puta te predstavlja pravo osvježenje za ljubitelje tematskih tekstova sa porukom, storytellinga, klupskih ritmova, ali i nezaobilaznih socijalnih tematika, a prije svega na "13"-ici se priča o prijateljstvu, povjerenju, ali i općim temama. Sa njega je skinut i singl"Ulični svirač" za kojeg je sniman spot u Londonu, a premijeru je imao i na regionalnom MTV-ju, dok je drugi spot napravljen za pjesmu"Indeficienter". Oba je producirala Nocturno Pro ekipa.

Na staru godinu 2014/15 svijetlo dana ugledao je mixtape "Gane u gostima" koji se sastoji od nekih gostovanja sa tuđih albuma diljem ex Yu, u svrhu promocije tih izvođača, ali i ukazivanja na neke "prespavane" pjesme i izdanja. Snimljen je i spot za pjesmu "Let's go"(feat Lil'Bear), a u pripremi je i spot za singl "Od Korza do Knez Mihajlove" (feat Ušikana družina & Latke) koji je kao audio već vani.Mixtape možete besplatno skinuti u kategoriji ALBUMI.

2017. godine, Gane je za SIPA Music izbacio album "Nema u hipu hop"koji je vjerojatno vrhunac njegovog rada, najkompletniji materijal gdje je, pored jakih gostiju na mikrofonu i produkciji, sigurno pokazao i svu svoju elokventnost i raznolikost u stilovima izričaja. Album su najavila dva videosingla, "Nema u hipu hop" i funky skakalica "Ubojstvo", a najavljeno je i snimanje 3.singla. Album se može naručiti na mail nemauhipuhop@gmail.com.

Facebook page