GANE RIMATORE OFFICIAL

Info

Gane RImatore, pravim imenom Vedran Ganić, je dio riječke hip-hop scene od početka ovog stoljeća, pa i tisućljeća. Djelovao je u kolektivima Sirotinja d.o.o., a kasnije i MSM (MajstoriSaMora), a zadnja novooformljena, nazovimo to, grupacija koja bi mogla iznjedriti zanimljiv materijal je GR#AS koju sačinjavaju Sova Animal i Gane.

Iza sebe ima 6 albuma

  • "Vol. 1" (2006, feat Denno)
  • "Kompilacija 07" (2007, kolektiv "Sirotinja d.o.o.")
  • "Nocturno Hip Hop" (2009)
  • "13" (2013)
  • "Gane u gostima" (Mixtape, 2014)
  • "Nema u hipu hop" (2017)

Pored kolaboracija sa ljudima iz Rijeke (kolektivi Sirotinja d.o.o. i MSM), mixtape "Gane u gostima", koji je izašao na Staru godinu 2014/15, je, u biti, skup nekih od Ganetovih gostovanja na tuđim albumima i mixtapeovima, dok je zadnji u nizu u Rujnu 2017. godine izašao novi, treći samostalni, album "Nema u hipu hop" pod etiketom SIPA Music, na kojem se nalazi 13 pjesama, od kojih su već 2 singla vani (istoimena pjesma "Nema u hipu hop" te funky jumpalica "Ubojstvo"), a kao gosti tu su nottinghamski šerif KC Da Rookee, prvi dio dvojca Tram 11 General Woo, frontmen TBF-a Saša Antić, leader XIV Musica Sova Animal, Suicide kao član Shamballa Kolektiva, Kid Pex iz Beča, Denno Carvaglio, Miroy, Bigg Knock te producenti D'Knock, Dust, DJ King, SoulClap, Stac & Sonny Picasso...

CD će se moći kupiti u fizičkom izdanju, na digitalnim servisima (Deezer, Spotify, iTunes i sl.) te kao USB u obliku mikrofona na kojem će se, pored novog albuma, naći cijela retrospektiva Ganetovog rada u proteklih 15-ak godina.

Osim navedenih, surađivao je sa većinom kvalitetnih underground izvođača i producenata (Dejo, Slom, Grga, Crni (RI), Rizbo, Ušikana Družina, Kruks, Latke (BG), Sheky (PU) itd.), ali i sa poznatijim imenima kao što su Target (drugi dio dvojca Tram 11), Gidra (Connect), kao i sa ikonom hrvatskog hip-hopa, jednim od prvih hrvatskih repera MC Buffalom (R.I.P.), a pored gostovanja na raznim albumima i mixtapeovima hrvatskih izdanja, kao i izdanjima susjednih država, pojavljuje se i na Targetovom albumu "10 Years Of".

Gane RImatore bilježi veliki broj nastupa, od hip hop evenata diljem Rijeke i okolice, pa i do Zagreba (Aquarius, Tvornica, Klub) te drugih manifestacija i festivala nevezano za hip hop (RiRock, Student Day, Gitarijada, Minival Fest, Riječka Zvečka itd.), kao i humanitarnih organizacija, a pjesmu "Reci riječi Rijeci" posvećenu HNK Rijeka izvodio je na punom stadionu Kantrida prije nekoliko derbija te utakmice Rijeka - Stuttgart.

Gane predstavlja raznolikost tema, sklonost humorističnim tekstovima, bacanju dobrih storytellinga, a istovremeno i socijalnu osviještenost u svojim pjesmama. Pjesma "Gradska" sa prijašnjih albuma, kao i pjesma "MajstoRi" sa posljednjeg "Nocturno Hip Hop", bile su svojevremeno himne mjeseca na riječkom Radiju Trsat.

Facebook page